„Барби“ изстрелва Марго Роби на върха на най-високоплатените актриси

Марго Роби ще получи за предстоящия филм за Барби 12,5 млн. долара. Това я поставя на първо място сред най-добре платените актриси в Холивуд в момента, както съобщава Variety.

Нейният колега Райън Гослинг, който ще се превъплъти в ролята на красивия Кен, също ще получи 12,5 млн. долара за ролята си. Изглежда, че тези високи заплати ще бъдат заслужени, тъй като филмът за Барби несъмнено е една от най-очакваните комедии за 2023 г.

Освен Роби и Гослинг, зад камерата на Барби застава известната Грета Геруиг, която е съавтор на сценария със също така известния Ноа Баумбах. В актьорския състав ще видим още Уил Ферел, Майкъл Сера, Симу Лиу, Америка Ферара, Кейт Маккинън и много други.

Макар че заплатата на Марго Роби може да е стряскаща за Барби, тя вече е запозната с големите пари. За „Birds of Prey“, нейния солов филм за Харли Куин, тя успя да получи 10 млн. долара. Единствената актриса, която се доближава до Роби тази година, е Мили Боби Браун, чиито 10 млн. долара за "Енола Холмс 2" на Netflix не са за изпускане. Мили Боби Браун участва и в изключително популярния четвърти сезон на "Странни неща", така че годината ѝ е страхотна. Следващата жена в списъка е Емили Блънт, която получава 4 млн. долара за участието си във филма на Кристофър Нолан "Опенхаймер". Блънт получава същата сума като други нейни звездни колеги - Мат Деймън и Робърт Дауни Джуниър.

Чакането да видим Марго Роби и Райън Гослинг във филма за Барби може да е дълго, но поне Роби има няколко високопрофилни проекта, подготвени за феновете в близко бъдеще. Тя ще участва във филмите "Вавилон" на Деймиън Шазел и "Амстердам" на Дейвид О Ръсел, които ще излязат на екран съответно през януари 2023 г. и през ноември 2022 г. /БГНЕС