Барса се справи с Майорка и излезе втори в Ла Лига

Барселона постигна домакинска победа над Майорка с 2:1 в мач от 34-ия кръг на испанската Ла Лига. На „Камп Ноу“ възпитаниците на Шави Ернандес поеха глътка въздух след негативните резултати напоследък и излязоха втори в класирането с 66 точки в битката за топ 4.

Серхио Бускетс (ц) празнува втория гол във вратата на Майорка.

Мемфис Депай откри резултата в 25-та минута след асистенция на Жорди Алба. Попадението бе разгледано от Системата за видеоповторение (ВАР) и в крайна сметка зачетено. Малко след началото на втората част Серхио Бускетс реализира един от редките си голове с екипа на каталунците, давайки спокойствие на Шави и компания. ВАР отмени трето попадение за домакините в 74-та минута, а пет по-късно гостите се върнаха в мача с гола на Антонио Раило.

За повече обаче тимът от Балеарските острови нямаше сили и така Барса се изкачи на второто място с 66 точки, на две пред третия Севиля и на пет пред четвъртия Атлетико Мадрид. Майорка продължава борбата за оцеляване, като е с 32 пункта, на една от зоната на изпадащите, където точно под чертата е Гранада с 31.

Барселона гостува на Бетис в следващия кръг, който е пети в таблицата с 57 точки и мач по-малко от каталунците, а Майорка е домакин на Гранада в ключов сблъсък между застрашени от изпадане отбори. /БГНЕС