Барса срещу Реал на полуфинал за Купата на Краля

Реал Мадрид и Барселона ще се изправят един срещу друг в полуфинален сблъсък от турнира за Купата на Краля. Това отреди тегления днес жребий. Другият претендент за трофея ще бъде определен от сблъсъка между Осасуна и Атлетик Билбао.

Полуфиналите се играят по два мача. Първият ще бъде на “Сантиаго Бернабеу”, а вторият - на “Камп Ноу”. Това означава, че през този сезон ще има общо пет издания на Ел Класико - двете в Ла Лига, двете за Купата на Краля и финалът за Суперкупата на Испания, който беше спечелен от Барселона, докато Реал Мадрид победи в първия шампионатен сблъсък през сезона.

По програма първият мач трябваше да се изиграе на 8 февруари. Точно тогава обаче на столичани им предстои участие на Световното клубно първенство. Така двубоят на “Сантиаго Бернабеу” ще се проведе на 28 февруари или 1-2 март, за когато беше предвиден реваншът, а ответната среща на “Камп Ноу” ще бъде изместена чак за 4-6 април.

Междувременно, Осасуна и Атлетик Билбао ще изиграят своите мачове по план - на 8 февруари на “Ел Садар” и на 1 март на “Сан Мамес”. Тук не важи правилото за голове на чужд терен, като при равенство в общия резултат ще се пристъпи към продължения.

Победителите в двата полуфинала ще се изправят един срещу друг във финала на “Ла Картуха” в Севиля, който ще се проведе на 6 май. /БГНЕС