Барселона и Манчестър Юнайтед в сблъсък от плейофния кръг в Лига Европа

Барселона ще се изправи срещу Манчестър Юнайтед в дербито от плейофния кръг на турнира Лига Европа. Това отреди тегленият жребий в централата на УЕФА в швейцарския град Нион. Каталунците, които останаха трети в групата си в Шампионска лига зад Интер и Байерн Мюнхен, ще играят с „червените дяволи“, които останаха втори в групата си в ЛЕ зад Реал Сосиедад.

Първият мач на „Камп Ноу“ ще се проведе на 16 февруари догодина, а реваншът е седмица по-късно. Всички останали седем двойки ще се играят на въпросните две дати – 16 и 23 февруари, 2023.

Жребият не бе благосклонен към каталунците и "червените дяволи".

От останалите сблъсъци в жребия впечатление правят няколко двойки, сред които Аякс – Унион Берлин, Байер Леверкузен – Монако и Севиля срещу ПСВ Айндховен. Рома, който прати Лудогорец в Лигата на конференциите, се изправя срещу РБ Залцбург. Ювентус, който подобно на Барселона завърши на трето място в група с Пари Сен Жермен, Бенфика и Макаби Хайфа, има за съперник Нант.

Жребият за 1/8-финалите във втория по сила евротурнир ще се тегли на 24 февруари, 2023. Първите срещи от тази фаза са насрочени за 9 март, а реваншите седмица по-късно. Финалът ще се играе на 31 май на стадион „Пушкаш Арена“ в унгарската столица Будапеща.

Пълен жребий за плейофния кръг в Лига Европа:

Барселона – Манчестър Юнайтед

Ювентус – Нант

Спортинг Лисабон – Мидтиланд

Шахтьор Донецк – Рен

Аякс – Унион Берлин

Байер Леверкузен – Монако

Севиля – ПСВ Айндховен

РБ Залцбург – Рома. /БГНЕС