Барселона и Манчестър Юнайтед в търсене на класиране за 1/8-финалите в ШЛ

Шампионската лига се завръща след паузата за националните отбори с нова порция горещи и интригуващи сблъсъци.

В група Е, Барселона приема Бенфика на „Камп Ноу“ в дебюта на Шави в най-престижния европейски клубен турнир. При успех каталунаците ще намерят място в осминафиналната фаза на турнира, където вече е убедителният лидер в групата Байерн Мюнхен, който гостува на Динамо Киев в другата среща от групата. При победа на Бенфика обаче, португалският гранд ще измести каталунците от второто място и ще бъде с точка аванс преди последните срещи от група Е.

Барса е в елиминациите при победа над Бенфика.

В група F, Манчестър Юнайтед гостува на Виляреал в първия двубой след ерата Оле Гунар Солскяр. Норвежецът бе уволнен от мениджърския пост след тежката загуба от Уотфорд с 1:4, като съставът ще бъде воден за първи път от помощника му Майкъл Карик. При успех в Испания „червените дяволи“ ще си гарантират място в осминафиналите на турнира, тъй като имат по-добри показатели в преките мачове с „жълтата подводница“ след успеха и на „Олд Трафорд“ с 2:1. Загуба на Юнайтед обаче ще направи нещата много драматични в групата, където са още Аталанта и Йънг Бойс. Италианците са с пет точки и гостуват на швейцарците в другия мач, преди в последния кръг от срещи да се изправят срещу Виляреал.

В група G, ситуацията е също много оспорвана, като лидерът РБ Залцбург е със седем точки,с две повече от втория и третия съответно Лил и Волфсбург, а Севиля е последен с три пункта. Залцбург ще продължи към 1/8-финалите ако спечели гостуването си на Лил във Франция. Севиля пък ще загуби шансове за място в елиминационната фаза, ако отстъпи на Волфсбург у дома, а Лил надвие Залцбург.

Юнайтед са на осминафинал, ако спечелят визитата си в Испания.

В група Н, Челси и Ювентус излизат в директна битка за първото място в групата. „Сините“ изостават с три точки от „Старата госпожа“ след поражението си с 0:1 в Торино, но при успех с два гола разлика, и победи в последните срещи от групата, ще продължат към осминафиналите като първи в група Н. Другите два тима в групата – Зенит Санкт Петербург и Малмьо, нямат шансове да се класират за осминафиналите и ще се борят за третото място, което дава право на участие в Лига Европа. Руснаците са с три точки, докато шведите все още нямат записана точка. /БГНЕС