Барселона и Реал Мадрид с убедителни победи в Ла Лига

Отборите на Барселона и Реал Мадрид постигнаха убедителни домакински победи в 32-ия кръг на Ла Лига. В късния мач на "Ноу Камп" каталунците разбиха Бетис с 4:0. Централният защитник Андреас Кристенсен даде преднина на Барса още в 14-та минута, а Роберт Левандовски и Рафиня покачиха на 3:0 преди почивката, след като гостите останаха с човек по-малко в 33-та минута. В 82-та минута халфът на Бетис Гуидо Родригес си отбеляза автогол за крайното 4:0.

По-рано в съботния ден Реал Мадрид победи Алмерия с 4:2 на "Сантяго Бернабеу". Носителят на Златната топка Карим Бензема реализира хеттрик още до 42-та минута, за да даде преднина от три гола на Кралския клуб, но гостите се върнаха в мача с попадение на Лазаро Винисиус Маркес. През втората част двата тима си размениха по още един гол - Родриго за Реал и Лукас Робертоне за Алмерия.

По този начин Барселона продължава да има преднина от 11 точки на върха в класирането и е съвсем близо до първа шампионска титла от 2019 година насам.

И в двата мача бяха записани рекорди. Крилото на Барселона Ламин Ямал се появи в игра в 84-та минута срещу Бетис, за да се превърне в най-младия играч на каталунците в историята. Ямал е на 15 години и 290 дни. Любопитното е, че капитанът на Бетис Хоакин Родриго, който също влезе от резервната скамейка, вече е имал 215 двубоя в Ла Лига, когато Ямал се е родил.

От своя страна Бензема се превърна в четвъртия най-резултатен играч в историята на Ла Лига. 35-годишният французин вече има 236 попадения и изостава единствено от Лионел Меси (474), Кристиано Роналдо (311) и Зара (252). /БГНЕС