Барселона-Манчестър Юнайтед е дербито на 1/4-финалите в Шампионската лига

Барселона-Манчестър Юнайтед е дербито от четвъртфиналната фаза на Шампионската лига. Това отреди тегленият жребий в швейцарския град Нион. Двубоят между двата състава е повторение на финалите в надпреварата от 2009 и 2011, когато каталунският гранд триумфира с трофея.

В останалите двойки „екзекуторът“ на Реал Мадрид Аякс ще играе срещу Ювентус, който отстрани Атлетико Мадрид след осмия хеттрик в турнира на Кристиано Роналдо. Миналогодишният финалист в съревнованието Ливърпул ще се изправи срещу Порто, а Тотнъм и Манчестър Сити ще спорят за място на полуфиналите в изцяло английски сблъсък.

Клубовете от Острова са с четири представители на четвъртфиналите за първи път от 2009 година, когато шампион стана Барселона. Междувременно, бяха дирижирани и полуфиналните двойки. Победителят от сблъсъка между Аякс и Ювентус ще се изправи срещу Тотнъм или Манчестър Сити, докато победителят от Ливърпул и Тотнъм ще играе със спечелилия от двойката Барселона Манчестър Юнайтед. Това означава, че Лео Меси с Барса може да си съперничи със звездата на Ювентус Кристиано Роналдо чак във финала на Шампионската лига, ако и двата отбора се класират. Първите 1/4-финални срещи са на 9 и 10 април, а реваншите седмица по-късно. Първите полуфинални срещи са на 30 април и 1 май, а реваншите - на 7 и 8 май. Финалът в надпреварата ще се играе на 1 юни на стадион "Уанда Метрополитано" в Мадрид. /БГНЕС