Барселона навакса пасив от два гола, но изгуби точки срещу Гранада

Отборът на Барселона направи грешна стъпка в надпреварата с Реал Мадрид за първото място в Ла Лига, след като взе само точка от гостуването си на Гранада в мач от 9-ия кръг на първенството. Двубоят на "Естадио Нуеве лос Карменес" завърши при равенство 2:2.


Домакините попариха именития си съперник още в 17-та секунда, когато нападателят Брайън Сарагоса Мартинес откри резултата. В 29-та минута Сарагоса отново преодоля Марк Андре тер Стеген и удвои аванса на своите. Каталунците се върнаха в мача точно преди почивката, когато младокът Ламин Ямал се разписа, като с това той се превърна в най-младия играч с гол в историята на Ла Лига. Ямал е на 16 години и 87 дни. След почивката играчите на Шави Ернандес натиснаха в търсене на изравнителен гол и успяха да стигнат до такъв едва в 83-та минута, когато резервата Сержи Роберто вкара.

До края не паднаха повече попадения и двата тима поделиха точките. По този начин Барселона остава на трето място в класирането с 21 точки, три по-малко от лидера Реал Мадрид, докато Гранада заема предпоследната позиция с актив от 6 точки. /БГНЕС