Барселона няма да продава Коутиньо през лятото

Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу обяви, че неговият клуб не планира да се разделя с полузащитника Филипе Коутиньо през лятото.

В последните седмици в испанските и британски медии се появиха съобщения, според които Барселона е готова да продаде бразилеца, закупен от Ливърпул за 145 млн. паунда през януари 2018 г.

Като кандидат за играча бе спряган Манчестър Юнайтед и се твърдеше, че Барселона може да се опита да размени Коутиньо за Маркъс Рашфорд. В навечерието на мача между двата отбора, обаче, президентът на каталунците лично опроверга тези твърдения и потвърди, че Коутиньо ще получи още един сезон, в който трябва да заиграе на очакваното от него ниво.

"Коутиньо е отличен футболист, той е превъзходен и ще става все по-добър. Да играеш за Барса не е лесно, а от изминалия сезон той проведе тук само шест месеца. Филипе се ползва с доверието на треньора и се явява играч от глобален мащаб, възлагаме големи надежди на него. Той ще продължи да играе за Барса. Особен играч е, от каквито имаме нужда", заяви Бартомеу, цитиран от Daily Mail. /БГНЕС