Барселона отпадна от Шампионската лига, снеговалеж отложи Аталанта - Виляреал

Байерн Мюнхен победи Барселона с 3:0 в мач от последния кръг в група Е от Шампионската лига. По този начин за първи път от 20 години Барселона не успя да премине груповата фаза в най-силния европейски турнир. Отборът на Байерн Мюнхен стартира двубоя с много агресивно темпо и още в четвъртата минута имаха възможност да открият резултата след удар на Левандовски от пряк свободен удар.

Барселона отпада в груповата фаза за първи път от 20 години насам

Първото попадение в мача отбеляза Томас Мюлер след центриране на Роберт Левандовски, а зрителите трябваше да изчакат намесата на VAR, която да потвърди редовността на гола. Три минути преди края на първото полувреме Лерой Сане отбеляза красив гол с мощен изстрел, удвоявайки резултата.

И през второто полувреме баварците бяха по-доминантния отбор, и в 62-та минута Джамал Мусиала реализира трето попадение, затвърждавайки доминацията на Байерн Мюнхен. Оттук до края на мача отборите намалиха темпото, и до нови сериозни опасности не се стигна.

С тази победа баварците заслужено спечелиха групата, събирайки пълен актив от точки - 18, а отпадането на каталунците от турнира още повече задълбочи кризата в тима. В другия мач от групата Бенфика победи Динамо Киев с 2:0 у дома и завърши на втората позиция, докаот Барселона ще участва в Лига Европа напролет.

Една от ключовите битки в последния кръг мачове от груповата фаза на Шампионската лига между Аталанта и Виляреал бе отложена заради тежък снеговалеж в Бергамо. Двата тима трябваше да се изправят един срещу друг в сряда от 22:00 часа българско време в директна битка за второ място в група F на турнира, но теренът на стадиона в Бергамо бе затрупан със сняг.

В Бергамо нямаше условия за футбол

Първоначално бе обявено, че срещата ще започне с 20 минути закъснение, но в крайна сметка главният съдия Антъни Тейлър отложи двубоя след консултация с делегата на УЕФА и двата клуба. Феновете на двата тима напълниха трибуните на стадиона, преди да получат разочароващата новина, като играчите на Виляреал все пак излязоха на терена, за да изразят благодарността си към пътуващите от Испания привърженици.

Мачът, с който ще бъде сложен край на груповата фаза на Шампионската лига, ще се изиграе днес от 20:00 часа.

Всички резултати от сряда:

Група Е

Байерн Мюнхен - Барселона 3:0

Бенфика - Динамо Киев 2:0

Байерн и Бенфика продължават напред, Барселона ще играе в Лига Европа

Група F

Манчестър Юнайтед - Йънг Бойс 1:1

Аталанта - Виляреал (отложен)

Манчестър Юнайтед завършва на първото място

Група G

Залцбург - Севиля 1:0

Волфсбург - Лил 1:3

Залцбург и Лил продължават напред, Севиля ще играе в Лига Европа

Група H

Ювентус - Малмьо 1:0

Зенит - Челси 3:3

Ювентус и Челси продължават напред, Зенит ще играе в Лига Европа. /БГНЕС