Барселона с класика срещу Реал в контрола пред 82 000 в Тексас

Барселона победи Реал Мадрид с 3:0 в приятелски мач, който се проведе пред 82 026 зрители на стадиона в Арлингтън, Тексас. Двубоят бе изключително, изключително интересен и предложи на зрителите 6 греди, пропусната дузпа и 7 жълти картона.


Още в третата минута каталунците можеха да открият резултата, но удар на новото попълнение Ориел Ромеу от границата на наказателното поле се отби в напречната греда.

След четвърт час игра Барса все пак поведе. Педри подаде към Дембеле и французина от малък ъгъл реализира по диагонала - 1:0.

Малко след това Роналд Араухо спря центриране в наказателното поле на Барселона с ръка и главният рефер веднага посочи бялата точка. С изпълнението на дузпата се зае Винисиус Жуниор, но силният му изстрел срещна горната греда.


В 29-ата минута се стигна до напрежение в наказателното поле на Барселона, а Винисиус нанесе удар, който отново се отби от напречната греда и след това кълбото тупна върху голлинията, без да я преминава. При борбата за високата топка Белингам надскочи Тер Щеген и отправи удар с глава, който срещна лявата греда. В 41-ата Ферлан Менди сбърка фатално и изведе Усман Дембеле сам срещу Куртоа, но този път белгийският страж отрази удара на французина. Малко след това пък Френки де Йонг нажежи страстите с грубо нарушение срещу Едер Милитао, което предизвика кратко меле между футболистите на двата отбора. Националът на Нидерландия получи само жълт картон.

В 58-ата минута Карло Анчелоти вкара на терена Тони Кроос и Лука Модрич, които се появиха на местата на Феде Валверде и Едуардо Камавинга. Три по-късно Чуамени опита късмета от над 30 метра, но отново гредата спаси Тер Щеген.

В 85-ата минута Реал допусна грешка при изнасянето от своята половина, а 20-годишният Лопес напредна с топка в крака и със силен шут с левия крак от дъгата я прати в горния десен ъгъл на Тибо Куртоа за 2:0! 120 секунди по-късно Винисиус оформи своя хеттрик от греди. В края Феран Торес оформи крайното 3:0 след пас на Марин. /БГНЕС