Барселона се добра до равенство срещу Айнтрахт

Айнтрахт Франкфурт и Барселона завършиха наравно 1:1 в първи четвъртфинален сблъсък от Лига Европа, игран на стадиона на германския тим.

Ансгар Кнауф даде преднина на домакините малко след началото на втората част, след като уцели горния ъгъл на противниковата врата с далечен удар малко. Каталунците обаче отвърнаха на удара, след като Феран Торес се разписа след комбинация с Френки де Йонг в 66-та минута. 12 по-късно Айнтрахт остана в намален състав след изгонването на бразилския защитник Тута за втори жълт картон.

Феран Торес вкара изравнителния гол за Барса.

Така двата тима ще влязат в реванша идния четвъртък в Испания при равен резултат, като лошата новина за Барса от визитата във Франкфурт бе контузията на капитана Жерард Пике, който напусна терена принудително в 23-та минута на срещата и бе заменен от Клеман Лангле.

Още две равенства по 1:1 се получиха в останалите три четвъртфинални сблъсъка. РБ Лайпциг и Аталанта не се победиха в Германия, докато 10 от Уест Хем стигнаха до реми срещу френския Лион. Единствен Брага стигна до предимство преди реванша си след домакински успех над Рейнджърс с 1:0.

В Лигата на конференциите, Бодьо/Глимт обърна Рома с 2:1 у дома в Норвегия. Лоренцо Пелегрини изведе „вълците“ напред в резултата в края на първото полувреме след асистенция на Хенрик Мхитарян. След паузата обаче норвежците обърнаха противника си след попаденията на Улрик Салтнес и Хюго Ветлесен, който се разписа минута преди края на редовното време.

Играчите на Рома претърпяха разочарование в Норвегия.

В останалите мачове, нищо не разделя Фейенорд – Славия Прага и Лестър – ПСВ Айндховен, които приключиха съответно при равенства 3:3 и 0:0, а Марсилия се сдоби с аванс преди реванша с ПАОК след домакински успех с 2:1.

Всички резултати в Лига Европа:

РБ Лайпциг – Аталанта 1:1

Айнтрахт Франкфурт – Барселона 1:1

Брага – Рейнджърс 1:0

Уест Хем – Лион 1:1

Всички резултати в Лига на конференциите:

Фейенорд – Славия Прага 3:3

Бодьо/Глимт – Рома 2:1

Лестър – ПСВ Айндховен 0:0

Марсилия – ПАОК 2:1. /БГНЕС