Барселона се нуждае от победа над Байерн, за да продължи да мечтае за чудо

Шампионската лига продължава с нови осем мача от петия кръг на груповата фаза. Слабото представяне на Барселона в двата мача срещу Интер е на път да прати каталунците в Лига Европа през пролетта. Създалата се ситуация в Група C принуждава каталунците да гонят задължителна победа срещу Байерн в сряда. Мачът на "Камп Ноу" е в тази вечер от 22,00 часа.

Спрямо показаното от баварците в надпреварата до момента, подобен резултат определено няма да бъде постигнат лесно. Байерн имаше известни колебания в Бундеслига, но в европейските си ангажименти бе категоричен, за което свидетелства головата разлика 13:2.

Тимът на Барселона е спечелил само 1 от изминалите 6 мача от Шампионска лига и е загубил последните си 5 срещи с Байерн в турнира.

Универсалният футболист на Байерн Мюнхен Томас Мюлер поднови тренировки и може да участва в сблъсъка, докато стражът Мануел Нойер остава извън терена, информираха от клуба. Германският стрелец не взе участие при успеха над Хофенхайм с 2:0 през уикенда, а причината за това бе стомашен проблем. 33-годишният Мюлер реализира осем гола в осемте мача, които е изиграл срещу Барса, като спечели седем от тях. Мануел Нойер пък със сигурност ще бъде аут за двубоя с каталунците, но се очаква да се завърне обратно в състава след травмата в рамото за съботната среща с Майнц.

За да продължи напред, Барселона трябва да стиска палци и за провал на Интер. Тимът е втори с три точки пред испанците и в предстоящия кръг е домакин на Виктория Пилзен. в последния кръг тимът на Шави гостува в Челия, а "нерадзурите" са гости на Байерн, който вече се е класирал.

Брюж и Наполи също вече мислят за елиминациите. В Група А Ливърпул се нуждае от точка в днешното гостуване на Аякс, за да продължи напред.

Много интересно е и в група В, където три отбора имат шанс за второто място - Порто, Атлетико Мадрид и Байерн Леверкузен.

Пълна програма на мачовете за сряда:

Група А

22,00, Наполи - Рейнджърс

22,00, Аякс - Ливърпул

Група В

19,45, Брюж - Порто

22,00, Атлетико М - Байер Леверкузен

Група С

22,00 Барселона - Байерн Мюнхен

19,45 Интер - Виктория Пилзен

Група D

22,00, Тотнъм - Спортинг

22,00, Айнтрахт - Марсилия. /БГНЕС