Барселона се размина с голям резил за Купата на Краля

Барселона избегна един от най-срамните си провали за Купата на Краля. Каталунците минаха през продължения, преди да успеят да сломят съпротивата на третодивизионния Интерсити с 4:3 в зрелищен мач от 1/16-финалите, игран на ст. "Антонио Солана" в Аликанте.

Роналд Араухо даде аванс на каталунците в 4-ата минута, когато Пабло Торе центрира от ъглов удар и включилият се в атака бранител Роналд Араухо с плонж прати топката в мрежата. Тимът на Шави напълно владееше събитията през първата част. Но изпусна да удвои, а в 59-ата Ориол Солдевиля изравни.

В 66-ата минута Усман Дембеле вкара за 1:2 и това - със сигурност, вече трябваше да пречупи абсолютния аутсайдер. Но домакините отвърнаха с нов гол на Солдевиля 16 минути преди края на редовното време. Кристо Ромеро центрира от левия фланг в пеналтерията на „блаугранас“, а голмайсторът Солдевила с глава реализира второто си попадение в мача.

Три минути след това съставът на Шави Ернандес за трети път поведе. Ниско прострелно центриране по земя на Жорди Алба в наказателното поле на Интерсити стигна на далечната греда до Рафиня, който с едно докосване я прати в опразнената врата.

В 86-ата тимът на Густаво Сивиеро за трети път вкара изравнително попадение. След разиграването на бърза контраатака, Кристиан Ерера изведе Солдевила очи в очи със стража на Барса и нападателят на Интерсити, който е юноша на каталунците, с изстрел под плонжа му оформи своя хеттрик.

Така срещата влезе в две продължения, в които герой за гостите се превърна Ансу Фати, отбелязвайки в 104-ата минута след подаване на Рафиня в наказателното поле на третодивизионния тим и гостите все пак продължават напред в турнира за купата.

Други резултати:

Логронес - Реал Сосиедад 0:1

Понтеверда - Майорка 0:2 след прод.

Линарес - Севиля 0:5

Овиедо - Атлетико Мадрид 0:2

Алавес - Валядолид 1:0. /БГНЕС