Барселона се справи с Наполи и продължава напред за Лига Европа

Отборът на Барселона се класира за осминафиналите на Лига Европа, след като победи Наполи с 4:2 в реванша между двата тима и отстрани съперника си с общ резултат 5:3. Първият двубой в Испания преди седмица завърши при равенство 1:1, но в ответния мач в Неапол каталунците доминираха и стигнаха до убедителен успех.

Тимът на Шави започна отлично двубоя и дръпна с два гола само за 13 минути след попадения на Жорди Алба и Френки де Йонг. Лоренцо Инсиние върна домакините в мача с точно реализирана дузпа в 23-та минута, но точно преди почивката Жерард Пике възстанови аванса от два гола на Барселона. В 59-та минута новото попълнение на каталунците Пиер-Емерик Обамеянг сложи точка на спора с четвърти гол във вратата на Наполи, а три минути преди края на редовното време Матео Политано оформи крайното 2:4.

В Атина украинският полузащитник на Аталанта Руслан Малиновски показа послание "Без война в Украйна" на фланелката си, след като отбеляза гол за италианския отбор в мача от Лига Европа срещу Олимпиакос. Футболистът вдигна фланелката си, за да покаже посланието, след като вкара първия от двата си гола в 67-та минута за победата на своя отбор с 3:0.

Руслан Малиновски

Испанският съдия Карлос дел Серо Гранде не наказа Малиновски с жълт картон за действията му. Преди мача Малиновски написа в профила си в Twitter: "Украйна е атакувана точно СЕГА. Моля, разпространявайте информацията и се молете за нашата страна!".

След изиграването на реваншите от плейофите в Лига Европа и Лига на конференциите станаха ясни всички участници в осминафиналите на двата турнира. Жребият за осминафиналите ще се тегли днес в Нион, а мачовете ще се изиграят на 10 и 17 март.

Резултати от Лига Европа:

Наполи - Барселона 2:4 (общ резултат 3:5)

Бетис - Зенит 0:0 (3:2)

Рейнджърс - Борусия Дортмунд 2:2 (6:4

Брага - Шериф 2:0 (2:2, 3:2 след дузпи)

Реал Сосиедад - Лайпциг 1:3 (3:5)

Динамо Загреб - Севиля 1:0 (2:3)

Олимпиакос - Аталанта 0:3 (1:5)

Лацио - Порто 2:2 (3:4)

Всички участници в осминафиналите: Барселона, Лайпциг, Аталанта, Брага, Порто, Рейнджърс, Бетис, Севиля, Уест Хям, Лион, Монако, Байер Леверкузен, Айнтрахт Франкфурт, Спартак Москва, Цървена Звезда, Галатасарай.

Резултати от Лига на конференциите:

Карабах - Олимпик Марсилия 0:3 (1:6)

Бодьо/Глимт - Селтик 2:0 (5:1)

Макаби Тел Авив - ПСВ Айндховен 1:1 (1:2)

Партизан - Спарта Прага 2:1 (3:1)

Рандерс - Лестър Сити 1:3 (2:7)

ПАОК - Мидтиланд 2:1 (2:2, 5:3 след дузпи)

Витес - Рапид Виена 2:0 (3:2)

Славия Прага - Фенербахче 3:2 (6:4)

Всички участници в осминафиналите: Славия Прага, Лестър Сити, Олимпик Марсилия, ПАОК, ПСВ Айндховен, Витес, Бодьо/Глимт, Партизан, ЛАСК, Гент, Копенхаген, Рен, Рома, АЗ Алкмаар, Фейенорд, Базел. /БГНЕС