Барселона ще се опита да превземе „Бернабеу“ на куц крак

Реал Мадрид приема Барселона в полуфинален мач за Купата на Краля. Третото Ел Класико за сезона ще се играе тази вечер на "Сантяго Бернабеу" от 22:00 часа. Изминалите две срещи завършиха при резултат 3:1, като двата тима размениха по една победа. Тази за „белия балет“ дойде за първенство, а каталунците надиграха съперника на финала за Суперкупата на Испания.

Третото Ел Класико за сезона е тази вечер от 22:00 часа на "Сантяго Бернабеу".

До тук двата тима елиминираха по три противника в турнира, като срещу тях не бе никак лесно. Реал победи минимално аматьорския Качерно в първия си двубой, а Барселона се нуждаеше от продължения срещу друг аматьор – Интерсити. В следващия кръг „белите“ трябваше да обръщат Виляреал от 0:2 до 3:2 за едно полувреме, а „синьо-червените“ преминаха с 5:0 през Сеута. На четвъртфиналите пък мадридчани победиха градския съперник Атлетико след продължения, а каталунците се справиха минимално 1:0 в редовното време с Реал Сосиедад. Големият проблем за Барса е липсата на ключови фигури. Това стана ясно вчера, след като каталунците обявиха групата си за днешния голям сблъсък.

Очаквано за първия мач от полуфиналите за Купата на Краля на “Бернабеу” отпадат контузените Роберт Левандовски, Педри и Усман Дембеле. Добрата новина за наставника на Барселона Чави е завръщането в групата на Ансу Фати. В разширения състав за мача утре попада и юношата на тима Естанис Педрола, който играе като нападател.

Настроението в Реал е малко по-добри преди днешния мач. „Белите“ са почти сигурен четвъртфиналист в Шампионска лига, след като победиха Ливърпул с 5:2 в Англия. През уикенда обаче тимът не успя да спечели градското дерби с Атлетико, като дори избегна поражението с гол в 85-та минута и то с човек повече. Барселона пък бе елиминиран от Манчестър Юнайтед в Лига Европа, а в неделя изненадващо отстъпи пред борещия се за спасение Алмерия. /БГНЕС