Барселона стигна само до 1:1 срещу Еспаньол след два червени картона

Барселона стигна само до 1:1 срещу Еспаньол на "Камп Ноу" в мач от 15-ия кръг на испанската Ла Лига. По този начин приключи серията от пет поредни победи на "синьо-червените"., a "папагалчетата" сложиха край на серията от 12 поредни загуби на "Ноу Камп".

Тимът на Шави откри резултата след само 6 минути игра. Центриране от корнер бе отклонено от Левандовски към Кристенсен, който подаде към Маркос Алонсо и тай прати топката във вратата на Фернандес за 1:0.

В 18-тата нова добра възможност се отвори пред връхлитащия Маркос Алонсо, след като Жорди Алба напредна по левия фланг, но последвалият удар с глава на бранителя се оказа неточен. Гостите изравниха от дузпа. Хоселу залъга Тер Стеген и стреля в центъра на вратата за 1:1 в 72-ата минута.

Срещата се изнерви в следващите минути, когато главният арбитър Матеу Лаос започна с показването на картони. Първо Жорди Алба получи бързи два жълти картона - в 74-ата и 78-ата минута, които го изпратиха към съблекалните. Напрежението на терена обаче не стихна и след само още 180 секунди съдията показа на два пъти червения картон, но за гостите.

Първо Винисиус Соуса бе изгонен директно след грубо нарушение срещу Роберт Левандовски, а втори жълт картон получи Кабрера. Преразглеждане на ситуацията с ВАР обаче промени решението на Матеу Лаос и той отмени санкцията на Кабрера и двата тима продължиха с изравнени сили.

Барса натисна и пропусна два златни шанса в рамките на секунди. Шеметно спасяване на Фернандес с една ръка срещу Кристенсен беше последвано от невероятна реакция с крака на вратаря срещу Левандовски. /БГНЕС