Барселона стигна само до точка при визитата на Майорка

Барселона допусна грешна стъпка в испанската Ла Лига, след като в мач от междинния седми кръг на първенството направи равенство 2:2 при гостуването си на Майорка.

Двубоят започна лошо за възпитаниците на Шави Ернандес, които изостанаха в резултата след едва осем минути благодарение на точната интервенция на косовския национал Ведат Мурики. В края на полувремето Рафиня изравни за каталунците, но в добавеното време на първата част Барса отново се оказа в ролята на догонващ след попадението на Абдон – в ролята на асистент за гола бе Мурики.

След паузата гостите все пак стигнаха до равенство чрез резервата Фермин Лопес, който се появи от пейката на мястото на Ориол Ромеу и възстанови паритета четвърт час преди края на редовното време след подаване на Рафиня. До края шампионите така и не съумяха да се доберат до пълен обрат, въпреки че завършиха срещата с човек повече на терена след директният червен картон на Пабло Мафео в осмата минута на продължението.

Така Майорка спря поредицата на Барселона от пет поредни успеха в шампионата. Каталунците остават на върха със 17 точки, но могат да бъдат изместени и от Жирона (16) и от Реал Мадрид (15), тъй като двата отбора тепърва ще играят своите срещи. Майорка е 15-о място с шест пункта. За тима от Балеарските острови предстои визита на Райо Валекано, докато Барса посреща Севиля.

Андалусийци загряха за двубоя с Шави и компания с разгром над Алмерия с 5:1 у дома. Юсеф Ен-Несири, Доди Лукебакио, Сусо, Ерик Ламела и Кике Салас се разписаха за домакините, а точен за гостуващия състав бе Луис Суарес от дузпа. /БГНЕС