Барселона взе дербито с Еспаньол в дебюта на Шави

Новият треньор на Барселона Шави Ернандес направи успешен дебют начело на клуба, след като записа победа с 1:0 над Еспаньол в каталунското дерби от Ла Лига. На "Ноу Камп" Барса не показа най-доброто от себе си, но успя да стигне до минимален успех.

Шави Ернандес

Възпитаниците на Шави контролираха играта през първата част, но не успяваха да стигат до голови положения. Само три минути след почивката нидерландският национал Мемфис Депай изведе домакините напред с точно изпълнение от дузпа. Гостите натиснаха в търсене на изравнителен гол, като бяха близо до него, но Раул Де Томас на два пъти уцели греда, а резервата Нани Димата не уцели вратата от отлична позиция. В крайна сметка Барселона удържа преднината си и взе три точки.

По този начин Барселона сложи край на серията си от четири поредни мача без победа в първенството и се изкачи до шесто място в класирането с 20 точки, докато Еспаньол заема 11-та позиция с актив от 17 точки.

За Барселона предстои домакинство на Бенфика в Шампионската лига във вторник от 22:00 часа българско време, а следващата събота каталунците гостуват на Виляреал. В следващия си мач Еспаньол приема Реал Сосиедад.

Атлетико Мадрид надигра Осасуна с минималното 1:0 като домакин в среща от 14-ия кръг на испанската Ла Лига. Шампионите трябваше да проявят търпение и се поизмъчиха, но стигнаха до ценния успех в заключителните минути на двубоя, когато защитникът Фелипе се разписа след асистенция на Яник Караско. Атлетико е четвърти в класирането с 26 точки, на две от първото място, където с равни точки са Севиля и Реал Сосиедад. Осасуна е осми с 19 пункта.

За Атлети предстои ключов сблъсък в Шампионска лига с Милан на „Уанда Метрополитано“, преди съставът да се завърне в първенството за гостуване на Кадис. Осасуна приема Елче. /БГНЕС