Барселона взе Обамеянг със свободен трансфер

Нападателят на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг премина в Барселона със свободен трансфер в последните часове на януарския трансферен прозорец. Габонският национал имаше договор за още 18 месеца с "артилеристите", но лондонският клуб бе готов да го пусне без трансферна сума, за да се освободи бюджета си от голямата му заплата в размер на 350 хиляди паунда на седмица. За последно Обамеянг игра за Арсенал на 6 декември, като скоро след това мениджърът Микел Артета му отне капитанската лента заради дисциплинарно провинение.

32-годишният голмайстор се е съгласил да получава значително по-малко пари на "Ноу Камп", за да може да играе за Барселона. Каталунците имат проблеми със спазването на ограничението на Ла Лига за бюджет за заплати, но въпреки това взеха втори нападател от Висшата лига, след като още в края на миналата година си осигуриха услугите на Феран Торес от Манчестър Сити.

От своя страна Арсенал остава само с двама чисти нападатели до края на сезона - Александър Лаказет и Еди Нкетия, като договорите и на двамата изтичат в края на сезона. /БГНЕС