Барселона зашемети Реал с четири гола на "Сантяго Бернабеу"

Отборът на Барселона разби Реал Мадрид с 4:0 в неделя, като Пиер-Емерик Обамеянг вкара два пъти на "Сантяго Бернабеу". На Ел Класико се гледаше като на тест за напредъка на Барса под ръководството на Шави Ернандес и отборът го издържа с лекота, като унижението над най-върлите им съперници подсказва, че каталунците са готови да се борят отново за титлата в Ла Лига през следващия сезон.

Новото попълнение Пиер-Емерик Обамеянг откри резултата в 29-та минута, а централният защитник Роналд Араухо удвои малко преди почивката. Веднага след началото на второто полувреме Феран Торес покачи на 3:0, а Обамеянг оформи крайното 4:0 в 51-та минута.

И макар резултатът да няма голямо значение за надпреварата за титлата през тази кампания, поражение от такъв мащаб у дома и срещу Барселона ще предизвика сериозни последици в Реал Мадрид. Ще бъдат зададени въпроси за бъдещето на Карло Анчелоти, тъй като мадридчани бяха тактически и технически превъзхождани от Барса, които бяха по-бързи, по-съобразителни и, което може би е най-притеснително, лесно можеха да спечелят дори с повече.

Мадридчани бяха без контузените Карим Бензема и Ферланд Менди, но можеше да се предполага и известно отпускане, като се има предвид, че те стартираха с девет точки на върха на таблицата, след като вторият Севиля бе спрян от Реал Сосиедад в мач без голове. Но нищо от това няма да оправдае толкова драматична загуба като тази, като единственото облекчение сега е, че възраждащата се Барселона все още изостава с 12 точки, макар и с мач по-малко.

Реал остава на първото място в класирането с 66 точки от 29 мача, Севиля е на втора позиция с 57 точки, а Барселона е на трето място с 54 точки от 28 изиграни двубоя. /БГНЕС