Барти и Бенчич достигнаха полуфиналите в Шънджън

Световната номер 1 Ашли Барти се класира за полуфиналите на заключителния Мастърс на осемте най-добри в китайския град Шънджън, след като надигра убедително Петра Квитова в два сета – в отделните части 6-4, 6-2 за точно час и половина игра.

Барти записа безпроблемен успех над Квитова и оглави Червената група.

В първия сет австралийката реализира един-единствен пробив, който и беше напълно достатъчен, за да поведе в резултата. Във втория тя беше още по-категорично и след като рано-рано поведе с 3-0, не изпусна инициативата до края на мача. Това бе вторият й успех в Червената група след този в три сета над Белинда Бенчич на старта на финалите на WTA. В другия двубой от групата, Белинда Бенчич също се класира за полуфиналите на заключителния Мастърс на осемте най-добри в Шънджън, след като надигра Кики Бертенс със 7-5, 1-0 и отказ на холандката. Спечелилата мача между двете щеше да бъде втората полуфиналистка от Червената група. Холандката поведе с пробив в петия гейм и сервираше за първия сет при 5-3, но допусна срив и швейцарката записа четири поредни на своята сметка за успех в първата част.

Бенчич се присъедини към Барти на полуфиналите в Шънджън.

Във втората Бенчич поведе с 1-0, но Бертенс нямаше как да продължи и така швейцарката попадна в последните четири на надпреварата. Там тя ще се изправи срещу защитаващата титлата си Елина Свитолина, която с две победи в Лилавата група си осигури първото място. В другия полуфинал съпернички ще бъдат Ашли Барти и победителката от двубоя между Симона Халеп и Каролина Плишкова, които играят утре. /БГНЕС