Барти - Кийс е първата полуфинална двойка в Мелбърн

Световната номер 1 Ашли Барти продължи с изключителното си представяне на Откритото първенство на Австралия, след като разби американката Джесика Пегула с 6-2, 6-0 и се класира за полуфиналите на турнира.

Ашли Барти

Барти продължава да няма загубен сет пред родна публика в Мелбърн, като тя е допуснала само един пробив в досегашните си пет мача в надпреварата. Днес австралийката започна уверено с пробив от 0-40 в откриващия гейм. 21-та поставена в схемата Пегула успя да се закачи в сета, но от резултат 3-2 в своя полза Барти доминираше тотално и спечели девет поредни гейма, за да стигне до нова чиста победа след час и три минути игра.

Барти завърши със 17 печеливши удара срещу 22 непредизвикани грешки и отрази единствената възможност за пробив, която се откри пред съперничката ѝ. По този начин лидерката в световната ранглиста достигна втория си полуфинал на домашния Шлем и в четвъртък ще се изправи срещу друга американка - Мадисън Кийс - в спор за място във финала.

Мадисън Кийс

В ранния мач днес Кийс победи 4-та поставена в схемата Барбора Крейчикова с 6-3, 6-2. Кийс бе много солидна на корта, като един пробив ѝ бе достатъчен за успех в първия сет, а във втората част тя взе подаването на съперничката си още три пъти, за да затвори срещата след час и 25 минути игра. Американката вкара 72 процента първи сервиси в игра и спечели 77 процента от тези точки, като завърши с 27 печеливши удара (11 аса) срещу 21 непредизвикани грешки. Тя отрази и седем от осемте точки за пробив, които се откриха пред Крейчикова.

По този начин 26-годишната Кийс достигна четвъртия си полуфинал в турнирите от Големия шлем и втори в Австралия след 2015 година. /БГНЕС