Барти и Осака попаднаха в една група в Шънджън

Ашли Барти и Наоми Осака попаднаха заедно в една група на заключителния Мастърс на осемте най-добри в Шънджън, а Симона Халеп и Бианка Андрееску ще се сблъскат в другата.

За последно Барти (л) и Осака (д) се срещнаха във финала на тенис турнира в Пекин, където триумфът бе за японката.

Барти и Осака прекараха по-голямата част от 2019 в битка за първото място в световната ранглиста при жените, като спечелиха съответно Ролан Гарос и Аустрелиън Оупън. В момента върхът е окупиран от австралийката. Освен тях двете в червената група попаднаха още Петра Квитова и Белинда Бенчич. В другата група сблъсъкът, който предизвиква най-сериозно внимание, е този между Симона Халеп и Бианка Андрееску, шампионките на Уимбълдън и Ю Ес Оупън. Към тях се присъединиха още световната номер 2 Каролина Плишкова и защитаващата титлата си Елина Свитолина. Финалите на WTA ще се проведат в китайския град Шънджън за първи път, като украинката спечели последното издание на надпреварата в Сингапур.

Междувременно, Барти бе потвърдена като победител в „Състезанието до Шънджън“, след като събра най-голям актив от точки през годината от януари насам. Плишкова приключи втора, с повече от 1 100 точки по-малко от опонентката, въпреки че изигра четири турнира повече. /БГНЕС