Бащата на Йович: Лука остава в Айнтрахт и през следващия сезон

Бащата на нападателя на Айнтрахт Франкфурт Лука Йович, Милан, заяви за немското издание Билд, че синът му няма да премине в Барселона и ще остане в Бундеслигата и през следващия сезон. 21-годишният сръбски голмайстор е спряган с трансфер в редица водещи европейски клубове, след като през настоящата кампания има 24 гола за Айтрахт във всички турнири и класира тима за четвъртфиналите в Лига Европа.

Лука Йович е щастлив в Айнтрахт и иска да остане в клуба и през следващия сезон, заяви баща му Милан.

Преди първия четвъртфинален сблъсък с Бенфика в четвъртък, бащата на Йович заяви, че испанският гигант Барселона е отправил предложение за услугите на сина му, но той ще остане в Айнтрахт и през следващата кампания. „Лука получи предложения за трансфер, включително и от Барселона, но не е заинтригуван“, сподели Милан Йович за Билд. „Той не е сигурен дали ще бъде титуляр там – неговото желание е да достигне до Шампионската лига с Айнтрахт и да остане в клуба. Той дойде при мен преди няколко дни и каза „Татко, не става въпрос за парите, искам да играя редовно футбол. Той е много близък приятел с останалите млади играчи в отбора“, добави бащата на Йович. Франкфурт е на път да завърши в топ 4 в Бундеслигата, което ще им осигури класиране за Шампионската лига през следващия сезон. Самият Йович заяви, че е съгласен да остане в клуба, ако той си осигури участие в най-престижния европейски клубен турнир през следващата кампания. „Бих искал да остана тук и през следващия сезон. Ако достигнем до Шампионската лига, ще бъде трудно да се разделя с Айнтрахт“, разкри той за Билд по-рано през сезона.

Въпреки че технически Йович е под наем в Айнтрахт от Бенфика, Франкфурт потвърди през март, че има опцията да го закупи за постоянно през лятото за „по-малко от 7 млн. евро“. При оферти от клубове като Барселона, които са готови да платят повече за услугите му, от Айнтрахт се надяват или да задържат своята звезда, или да го продадат за добра сума. Въпреки това, бащата на Йович заяви преди време, че синът му е отклонявал оферти от Борусия Дортмунд, Шалке и Арсенал като тийнейджър. /БГНЕС