Баскетболен бос в РСМ с български паспорт агитира за Вучич

Македонската баскетболна легенда Перо Антич смени много отбори в богатата си спортна кариера преди да подпише „договор“ със Сръбската прогресивна партия (СПП) на Александър Вучич, предаде репортер на БГНЕС.

С татуирано македонско знаме на гърдите и български паспорт в джоба си, бившият символ на Цървена Звезда и македонския национален отбор, а сега президент на Македонската федерация по баскетбол, Антич изрази ревностна подкрепа за сръбския президент, няколко дни преди изборите в Сърбия.

Разкритието за притежанието на българския паспорт бе направено от македонската журналистка Теодора Цветковска.

Разкритието на Теодора Цветковска

Като длъжностно лице във спортната федерация РСМ Перо Антич не би трябвало да участва в предизборна кампания, още повече на чужда държава. Федерацията е деполитизирана и забранява дейността на политически партии в нейните редици, за постигане на политически цели и интереси.

Преди три години Антич казва, че спортът стои по-високо от политиката, но явно е променил решението си. Неговата подкрепа не е просто лична позиция, той си позволява да говори от името на цялата Федерация и всички нейни клубове, играчи и служители.

Вучич обаче с радост сподели в социалните мрежи рекламния клип на СПП, в който баскетболистът изразява безусловната си подкрепа за него.

Спортистът получи „потупване по рамото“ от самия Вучич на неотдавнашна предизборна среща, след което Антич публикува видео с аплодисменти за сръбския президент от неговите симпатизанти.

Неотдавна СПП публикува списък с 2000 имена на общественици, подкрепили явно управляващия режим в Белград. Една част от обществениците, включени в списъка, се разграничиха от Вучич.

Всички останали обществени фигури, които си позволят да отправят критика срещу него, се разбиват в стената на медийното затъмнение, наложено от Вучич. /БГНЕС