Баскетболният свят си взе последно сбогом с Деян Милоевич

Десетки бивши и настоящи баскетболисти и треньори се простиха днес с внезапно починалия помощник-треньор на Голдън Стейт Уориърс Деян Милоевич. 46-годишният сръбски специалист си отиде от този свят, след като получи сърдечен удар по време на отборна вечеря на Уориърс в Солт Лейк Сити.


Милоевич бе погребан в родния си град Белград. Да се простят за последно с него дойдоха редица баскетболни фигури, сред които треньорът на Голдън Стейт Стив Кър, както и бившият играч на „воините“ Заза Пачулия. С Милоевич се сбогуваха още Желко Обрадович, Неманя Биелица, Александър Джикич, Дарко Миличич и много други.

Миналата събота се проведе възпоменателна церемония и в Кметството на Белград.

Деян Милоевич остави огромна следа върху европейския баскетбол като играч с екипите на Будучност, Партизан, Валенсия и Галатасарай, а впоследствие и като треньор на Мега Баскет и Будучност в Европа. Той бе част от щаба на Кър в Голдън Стейт от 2021-а, като година по-късно стана шампион с „воините“. В края на миналия месец Уориърс почетоха помощник-треньора си преди срещата с Атланта Хоукс, спечелена със 134:112. /БГНЕС