Батков: Фенове и ръководство трябва да се разберат, готов съм до помогна

"По-добре късно отколкото никога. Гунди винаги е бил в сърцето на повечето българи, не само в привържениците на Левски. Голяма личност, кавалер, патриот, футболист", обяви бившият собственик на Левски Тодор Батков след като поднесе цветя на на новооткрития паметник на легендата Георги Аспарухов, предаде репортер на БГНС.


"Прекалено много пари влязоха във футбола, вероятно заради това вече няма толкова кавалери във футбола. И сега има хора със спортно-технически и морални качества. Може би не може да пробият, погледнете школите и кажете дали най-добрите деца получават шанс. Колко от българчетата получават шанс в нашите отбори?

Сега двама от Левски чакат да вземат гражданство, за да играят за националния отбор - до там го докарахме. Днес е повод да се замислим, включително БФС. Нужни са някакви лимити - има отбори без българи в отбора. Публиката ходи и аплодираха не футболисти, а спомени и емблема.", каза още бившият собственик на "сините".

На въпрос на медията ни за войната, като феновете водят с ръководството Батков заяви: Веднъж завинаги всички трябва да се помирят. Аз не съм се крил, дори когато са ме ругали. Трябва да продължаваме напред заедно. Трябва да се седне на месата и разговаря. Готов съм да инициирам среща между фенове и ръководство. Доколкото знам има желание да се разрешат проблемите."

„Най-сериозният проблем на Левски е с НАП. Но от друга страна трябва клубът да е на ниво и спортно-технически. Към момента не стои лошо. Има трима-четирима, които играят. Има и две-три момчета, които стоят на пейката, а трябва да им се дава шанс", добави той.

"Първенството ще се реши от отбора в Борисовата градина, Левски и Лудогорец. Очаквам победа другата седмица, както и днес. Локо Пловдив и Черно море? Видяхте вчера Реал Мадрид какво направи с Жирона", каза още Тодор Батков. /БГНЕС