Баутиста Агут и Циципас ще спорят за титлата в Майорка

Роберто Баутиста Агут достигна финала на тенис турнира на тревна настилка в Майорка, след като надигра Антоан Белие в два сета – в отделните части 7-6 (5), 6-2, за близо един час и 20 минути игра.

Стефанос Циципас.

Испанецът, който на четвъртфиналите детронира действащия шампион Даниил Медведев, имаше трудности в първия сет срещу 303-ия в световната ранглиста швейцарец, но в крайна сметка взе тайбрека, реализирайки втория си сетбол. Във втората част Белие поведе с ранен пробив, но той бе моментално върнат, а по-класният от двамата тенисисти влезе в страхотна серия от шест последователни гейма и така си гарантира място във финала.

Там негов съперник ще бъде вторият в основната схема Стефанос Циципас, който пребори съпротивата на Бенжамен Бонзи от Франция за крайното 6-4, 6-4. Срещата продължи малко над един час и половина. Първата ракета на Гърция стигна до успеха, след като осъществи по един пробив и в двата сета, а това се оказа ключовото за триумфа на шестия в света. Той загуби само девет точки на първи сервис за целия мач и спаси и трите точки за пробив пред Бонзи.

Циципас и Баутиста Агут имат два мача помежду си, като гъркът води с 2-0 в съперничеството, след като надви испанеца на четвъртфиналите на Аустрелиън Оупън през 2019 и на АТП Къп миналата година. Циципас ще се бори за първа титла на трева в кариерата в своето дебютно участие на финал на тази настилка, докато Баутиста Агут ще се опита да прибави към трофея от Доха по-рано през годината. /БГНЕС