Байдън обвини Тръмп в липса на политика към Сирия

Бившият вицепрезидент на САЩ Джо Байдън подчерта засилването на позициите на Русия и сирийския президент Башар Асад, отбелязвайки, че президентът на САЩ Доналд Тръмп няма външна политика като такава, пише Wall Street Journal.

"Не мисля, че той (Тръмп – бел.ред.), има външна политика…Позицията на Русия в региона се засили. Позицията на Асад се засили. Иран има директен път към Сирия ... Всичко се обърна с главата надолу, а всъщност останахме там сами.”, каза Байдън в интервю за изданието.

"Той (Тръмп – бел. ред.), казва, че иска да завземем нефтените находища и че ние ще ги вземем. Това прилича на гигантския плакат за набиране на членове на ИД.", добави Байдън.

Изборите за президент на САЩ ще се проведат на 3 ноември 2020 г. Настоящият държавен глава, републиканецът Доналд Тръмп, вече обяви намерението си да участва в тях. Предварителните избори (праймериз) на кандидатите от Демократическата партия ще се проведат от февруари до юни, след което победителят ще бъде избран на конгреса на партията. Именно той ще се състезава с Тръмп. В повечето национални анкети Байдън е на първо място, Елизабет Уорън и Бърни Сандърс са втори и трети./БГНЕС