Байдън представи кандидатите за министерски постове като носители на ново мислене

При представянето на новите кандидати за министерски постове в бъдещата администрация избраният президент Джозеф Байдън заяви, че всички предложени лица имат опит и „смело ново мислене”.

„Някои от кандидатите са известни личности, някои за пръв път ще заемат важни постове. Всички те ще действат в съвършено нова обстановка и ще реагират на новите предизвикателства, възникнали пред страната. Всички те притежават опит и смело ново мислене, но най-важното е, че те знаят как трябва да работи системата на управление и могат да работя в името на всички американци", каза Байдън.

Кандидат за ръководител на аграрното министерство е Том Вилсак, който заемаше същия пост при Барак Обама и два мандата е бил губернатор на щата Айова. Кандидат за министър на жилищното строителства и градоустройството е конгресменката от щата Охайо Марша Фадж. Ако бъде одобрена от Сената, тя ще стане втората афроамериканка на този пост в историята на страната. На поста министър по въпросите на ветераните Байдън предлага Денис Макдоноу, който бе ръководител на апарата на служителите в Белия дом при Обама, а за ръководителка на Съвета по вътрешната политика към Белия дом – бившия президентски помощник по националната сигурност при Обама Сюзън Райс. Специалистката по Китай Катрин Тей е кандидатка за представителка на САЩ в търговските преговори. При представянето й Джозеф Байдън отбеляза, че „въпросите на търговията ще бъдат сред основните за новата администрация". /БГНЕС