Байерн докосва титлата след успех в Дортмунд

Отборът на Байерн Мюнхен надигра Борусия Дортмунд като гост с 1:0 в голямото дерби от 28-ия кръг в германската Бундеслига.

Бюрки не успя да отрази прехвърлящия удар на Кимих, а шансовете на Дортмунд за титлата намаляха драстично след днешната загуба.

Двубоят между втория и първия в таблицата на „Сигнал Идуна Парк“ започна по-добре за домакините, които в първите десетина минути на срещата имаха добри ситуации за гол, като топката бе избита от голлинията от Жером Боатенг след удар на Ерлинг Холанд. Постепенно баварският гранд изнесе играта и опита на свой ред да затрудни съперника, като след няколко слизания по посока вратата на Роман Бюрки, поведе в края на първата част. Автор на попадението стана Джошуа Кимих, който с елегантно изпълнение прехвърли стража на „жълто-черните“, който можеше да се намеси и по-добре в положението. През второто полувреме възпитаниците на Люсиен Фавр бяха по-напористи от шампионите в търсене на изравнителния гол, а за това помогна и включването в игра на Джейдън Санчо и Емре Джан. Въпреки това, чистите голови положения пред вратата на Мануел Нойер, който играеше своя юбилеен мач номер 400 в Бундеслигата с екипа на мюнхенци, липсваха. Единствената по-сериозна ситуация се откри пред Холанд, чийто удар бе отклонен от ръката на Боатенг, но дузпа не бе отсъдена, тъй като нямаше умисъл в играта на германския бранител. Нойер се прояви в края след силен удар на Махмуд Дахуд, а Роберт Левандовски уцели страничния стълб. В крайна сметка, Дортмунд не успя да се добере до равенство, като за капак загуби и в 72-та минута звездата си Холанд, който напусна принудително терена за сметка на Джовани Рейна. Байерн вече води със седем точки на върха в класирането пред днешния си съперник при шест оставащи кръга до края и поглежда към осма последователна сребърна салатиера. В следващия кръг баварците приемат у дома Фортуна Дюселдорф, докато Дортмунд гостува на Падерборн. /БГНЕС