Байерн докосва върха след 11-та поредна победа

Байерн постигна 11-та поредна победа в Бундеслигата благодарение на комбинацията между Родригес и Мартинес.

Байерн Мюнхен стопи напълно аванса на Борусия Дортмунд на върха в класирането на Бундеслигата, след като в мач от 23-ия кръг победи с 1:0 Херта на "Алианц Арена". Единственото попадение в мача падна през второто полувреме, когато Хави Мартинес се възползва от лошо излизане на вратаря Ярстайн и с глава прати топката във вратата на берлинчани. Това бе първи гол за испанеца в лигата след 13 месеца.

Байерн изигра слабо първо полувреме, в което гол на Дейви Зелке за Херта бе правилно отменен заради засада. На почивката Нико Ковач предприе промени - Тиаго замени Леон Горецка, което се оказа много ползотворен ход. Оттук насетне баварците натискаха и рядко оставяха шанс за гостите, които обаче продължаваха да тормозят Нойер от време на време. В края на срещата Карим Рекик бе изгонен с директен червен картон, защото изблъска Роберт Левандовски без топка.

Така Байерн записа 11-та поредна победа в Бундеслигата и се изравни по точки с лидера Борусия Дортмунд, който обаче има и мач по малко. За последно баварците загубиха точки срещу Фортуна Дюселдорф у дома на 24 ноември, когато допуснаха изравняване в последната минута за 3:3.

Останалите резултати от кръга до момента:

Борусия Мьонхенгладбах 0:3 Волфсбург;

Майнц 3:0 Шалке;

Фрайбург 5:1 Аугсбург. /БГНЕС