Байерн замина за Ливърпул без Боатенг и Рибери

Жером Боатенг и Франк Рибери няма да могат да помогнат на Байерн Мюнхен в първия мач срещу Ливърпул от 1/8 финалите на Шампионската лига, съобщи треньорът на баварците Нико Ковач.

При Боатенг се е изострила инфекция на стомашно-чревния тракт, а Рибери не замина с отбора, тъй като през нощта жена му е родила и французинът е предпочел да остане при нея. Рибери има четири деца (две дъщери и двама сина) и снощи е станал баща за пети път. "Сърдечни поздравления. Сега той ме настигна с пет деца", заяви ръководителят на Байерн Карл-Хайнц Румениге. Рибери вероятно ще замине за Ливърпул днес следобед. В същото време стана ясно, че защитникът на мърсисайдския тим Деян Ловрен не е успял да се възстанови от травмата си и няма да вземе участие в двубоя. Това означава, че Жоел Матип остава единствен наличен от централните защитници на отбора, след като Върджил ван Дайк е наказан. По тази причина се очаква на Матип в отбраната на Ливърпул да му помага халфа Фабиньо.

Мачът Ливърпул - Байерн ще се играе утре от 22:00 българско време. Двубоят ще бъде свирен от съдийската бригада от Италия начело с Джанлука Рока. /БГНЕС