Баз Лурман: Никол Кидман е страхотна актриса, когато страда

Носителката на "Оскар" остава едно от най-големите имена в киноиндустрията, а Баз Лурман твърди, че тя е "страхотна, когато е в лична криза".

Прочутият режисьор, който режисира Никол във филма "Австралия" през 2008 г., обяснява: "Тя е в най-добрата си форма на снимачната площадка, когато нещата наистина не са много добри. Тя е страхотна в кризисни ситуации а и умее да приема критика. Приема я с лекота и е наистина мъдра. Всеки път, когато правим филм заедно, се случва нещо наистина голямо.

"В първия ден на "Мулен Руж" загубих баща си. В последния ден съпругът ѝ я напусна. Всичко, което някога сме правили, е било акция на високо ниво", заяви Лурман

Баз също така смята, че 55-годишната Никол притежава отличителна "звездна сила".

Той споделя пред списание Empire: "Тя е фантастичен технически актьор, но има силно екранно присъствие. Някои биха казали, че това е звездна сила. Аз бих се съгласил. Актьорството е необичайно странно нещо. Защото, ако си добър в него, ти плащат много пари, за да се преструваш, че си влюбен, да се преструваш, че си загубил някого в живота си, да се преструваш, че си способен на убийство. Ако си сърдечен хирург, знаеш точно какъв е приносът ти към Вселената. Но ако го правиш наистина добре, както прави Никол, приносът на актьора към вселената е, че я отразява обратно към нас".

Междувременно Никол по-рано настояваше, че няма глас, който да й позволи да се снима в мюзикъл на Бродуей.

Прочутата актриса е един от най-търсените таланти в Холивуд, но Никол би се чувствала "несигурна" на Бродуей.

Запитана за тази възможност, тя отговори: "Не мисля, че гласът ми е достатъчно силен. Той не е достатъчно мощен. Искам да кажа, че Бродуей е като...предизвикатеилство, в което и просто бих се чувствала много несигурна"./БГНЕС