БЧК открива фонд за събиране на средства заради коронавируса

Българският червен кръст (БЧК) открива национален фонд за събиране на средства. Парите ще бъдат предоставени на Националния щаб за борба с коронавируса за закупуване на материали и в помощ на болни хора.

„Вярвам, че към нашия призив ще се присъединят много неправителствени организации. Средствата ще се събират чрез SMS 14 66, по банкова сметка и онлайн. Убеден съм, че българският народ отново ще покаже своята съпричастност, защото действително това, което става в момента, има нужда от една консолидация“, каза пред БНР Христо Григоров, председател на БЧК.

„Пирогов“ получи от БЧК две специализирани палатки. Те са разположени пред спешния център и през тях ще преминават болните, като лекарите ще преценяват накъде да бъдат насочени.

„БЧК продължава да изпълнява своята програма въпреки ситуацията с коронавируса. Близо 320 000 българи, определени от социалното министерство, получават по европейска програма хранителни продукти. Организацията е един тил, който подпомага държавата. Ние продължаваме нашите програми за грижа за нуждаещите се“, допълни Григоров./БГНЕС