Бехар: Съпричастни сме, важно е да помогнем на Турция

Съпричастни с трагедията след опустошителното земетресение в Турция се подписват в книгата за съболезнования, отворена в резиденцията на турския посланик в София. Сред тях беше и PR експертът Максим Бехар, предаде репортер на БГНЕС.

„Всички тук изказваме съпричастност като се подписваме в книгата. Но далеч по-важно е да можем да организираме нашите сънародници, нашите приятели, нашите партньори в бизнеса, така че да може да помогнем на Турция в този невероятно труден момент. И това, че се разписах днес в книгата от мое име и от името на държавите, които представлявам – България и Република Сейшели, е само един символичен знак", каза Бехар пред БГНЕС. По думите му истинската помощ може да се окаже със средства, с дрехи, с продукти – който с каквото може.

Максим Бехар

Той сподели, че всеки ден се чува с 15 – 20 души от Турция и си задава само един въпрос – „как да помогна". „Никой не знае как да помогне в такава трагедия", обясни Бехар и призова хората да помагат с каквото могат.

В книга за съболезнования се подписа и посланикът на Кралство Нидерландия в България Н. Пр. г-н Симон ван дер Бург. Граждани също поднесоха своите съболезнования за трагедията на турския народ./БГНЕС