Белград: България е Шпионин №1, разузнава за НАТО, за разузнавателни агенции, за албанци

Задържаният 61-годишен Любен Григоров от Босилеград е притежавал гигантска шпионска мрежа на територията на Сърбия, която заплашва сигурността на страната.

Според Белград Любен Григоров е създал огромна мрежа за шпионаж

С това впечатление остава читателят днес, прелиствайки официоза на режима на президента Александър Вучич вестник „Политика“, предаде кореспондентът на БГНЕС от Белград. Според „разкритията“ на изданието Григоров „разполагал с голям финансов ресурс, агентура, в която е имало както цивилни, така и военни лица, местни политици и публични личности“. Григоров получавал лично задачите си от България и имал за цел да разузнава основно за състоянието на Четвърта бригада на сръбската армия. А получената секретна информация е разменял с агенти от НАТО, както и с албански шпиони.

Официозът "Политика" побърза да нападне България и да я обвини във всички грехове

В статията се прави пряка връзка и с конфискуваните книги на Едвин Сугарев миналия месец, както и с недопускането му в Западните покрайнини. Изданието с удоволствие подчертава, че има повдигнато обвинение за „национална, етническа и религиозна омраза и нетърпимост“ срещу председателя на Българския културен център в Босилеград Иван Николов.

„Политика“ имала данни, че „сръбските служби са открили и идентифицирали не само Любен Григоров, но и голям брой други лица, които са били част от българската шпионска мрежа, която е действала не само в Босилеград, но и в околностите. „Очакват се нови арести“ поради съмнението, че мрежата на Григоров не е действала само за България, но и за НАТО, нейните разузнавателни агенции и шпионски операции. /БГНЕС