Белингам отново герой за Реал, Арсенал без проблеми срещу ПСВ

Реал Мадрид започна с трудна победа участието си в тазгодишното издание на турнира Шампионска лига. В двубой от група С на надпреварата, Кралският клуб трябваше да чака до заключителните минути, за да пречупи съпротивата на дебютанта Унион Берлин с минималното 1:0.

Германците изиграха много добро първо полувреме, в което стояха организирано и рядко допускаха сериозни опасности пред вратата на Фредерик Рьонов. След паузата обаче възпитаниците на Карло Анчелоти натиснаха в търсене на победен гол и след няколко пропуска и две греди, съумяха да сломят противника с попадение в четвъртата от петте добавени минути. Резервата Федерико Валверде си отвори добра позиция за изстрел и след няколко рикошета, кълбото попадна в Джуд Белингам, който не сбърка на празна врата, за да донесе трите точки на 14-кратните шампиони. Новото попълнение на „белия балет“ за пореден път се превърна в герой за своя тим, след като стартира силно престоя си на „Сантяго Бернабеу“ и в Ла Лига, където Реал е лидер с пълен актив от 15 точки след първите пет кръга.

В другия двубой от групата, италианският първенец Наполи стигна до драматичен успех при визитата си на Брага. Джовани Ди Лоренцо даде аванс на „партенопеите“ в края на първото полувреме, но Брума изравни за домакините в 84-та минута. Четири по-късно Наполи се добра до победата след автогол на Сику Ниакате.

В група В, Арсенал отбеляза завръщането си в най-престижния европейски клубен турнир с убедителна победа над ПСВ Айндховен с 4:0 у дома. Лондончани сложиха точка на спора с три гола още до почивката, реализирани от Букайо Сака, Леандро Тросар и Габриел Жезус. След паузата точен за „артилеристите“ бе и капитанът им Мартин Йодегор. В другата среща от групата, Севиля и Ланс направиха равенство 1:1 в Испания.

В група А, Галатасарай се добра до точка срещу 10 от Копенхаген за крайното 2:2. Датчаните водеха с 2:0 до 86-та минута, но капитулираха на два пъти в рамките на 120 сек и не съумяха да удържат преднината си. Двубоят бе исторически, тъй като за първи път изцяло съдийска бригада от България ръководи срещата начело с Георги Кабаков и помощниците му Мартин Маргаритов и Диян Вълков. Четвърти съдия бе Георги Гинчев, а на ВАР-а оперираха Ивайло Стоянов и Драгомир Драганов.

Всички резултати от Шампионска лига в сряда:

Група А:

Галатасарай – Копенхаген 2:2

Байерн Мюнхен – Манчестър Юнайтед 4:3

Група В:

Арсенал – ПСВ Айндховен 4:0

Севиля – Ланс 1:1

Група С:

Реал Мадрид – Унион Берлин 1:0

Брага – Наполи 1:2

Група D:

Бенфика – Залцбург 0:2

Реал Сосиедад – Интер 1:1. /БГНЕС