Белоусов: Целта на Русия е победа с минимални жертви

Бъдещият руски военен министър заяви, че основната задача на руската армия в Украйна остава победата, но тя трябва да дойде с цената на минимални загуби.

„Основната задача на Русия е да постигне победа на бойното поле в Украйна с минимални загуби на войски“. 
Това заяви бъдещият руски министър на отбраната Андрей Белоусов, съобщи „Ал Арабия“. 
Белоусов, икономист, когото президентът Владимир Путин неочаквано назначи на мястото на Сергей Шойгу, твърди, че военният сектор се нуждае от повече ефективност и иновации, за да постигне целите си.
„Основната задача, разбира се, остава постигането на победа. В същото време, искам специално да подчертая това, с минимални човешки жертви", каза той по време на парламентарно изслушване. 
Коментарите му привличат вниманието, тъй като руските официални лица рядко обсъждат жертвите във войната, освен за да похвалят героизма на загиналите войници.
Белоусов се представи като почтен човек, като каза на депутатите: „Винаги съм се ръководил и ще се ръководя от железобетонния принцип „Можеш да правиш грешки, но не можеш да лъжеш“.
Това беше остър коментар, като се има предвид, че той поема ръководството на министерство, забъркано в голямо разследване за корупция, което навреди на предшественика му Шойгу. Скандалът се разшири с ареста на още един високопоставен служител, заподозрян в подкуп.
Белоусов, който няма военен опит, е натоварен от Путин със задачата да постигне максимална ефективност във военната икономика на Русия, докато нейните войски, след като си върнаха инициативата, се опитват да навлязат по-дълбоко в Украйна./БГНЕС