Бенедикт Къмбърбач: Да сложим край на токсичната мъжественост

Бенедикт Къмбърбач заяви, че "трябва да се поправи поведението на мъжете", като призова за прекратяване на „токсичната мъжественост“.

Звездата от "Шерлок" направи коментара, докато промотираше последния си филм "Силата на кучето", адаптация по романа на Томас Савидж.

Къмбърбач играе харизматичния фермер Фил Бърбанк, който вдъхва страх и благоговение на околните, и използва рекламното интервю, за да обясни колко е важно да се изследват подобни теми.

Той заяви пред Sky News: "Трябва да поправим поведението на мъжете. Трябва малко да повдигнем капака на двигателя. Мисля, че това е винаги актуално, а в свят, който поставя под въпрос, разкъсва и най-накрая посочва недостатъците на статуквото и патриархата, е още по-важно. Няма достатъчно признаване на насилието, няма достатъчно признаване на неравностойното положение и в същото време някъде по пътя - може би не сега, но някъде по пътя - трябва да направим може би това, което прави и филмът, а именно да изследваме причината за потисническото поведение, за да поправим мъжете“.

Това се случва, след като колежката му Кирстен Дънст призна, че се е "изолирала" от Къмбърбач на снимачната площадка. Актрисата от "Спайдърмен" твърди, че е спазвала дистанция по време на снимките заради това, че Къмбърбач до голяма степен е потънал истински в образа на заплашителния Фил.

В интервю за Radio Times тя заяви: "По време на снимките не сме си говорили изобщо, освен ако не сме излизали на вечеря през уикенда, всички заедно, или не сме играли с децата си“.

Но все пак тя добави: "Той е толкова мил. И е толкова много… британец. Вежлив британец“. /БГНЕС