Бенедикт Къмбърбач влиза в „Спайдърмен 3“ като Доктор Стрейндж

Подобна роля изиграха Тони Старк (Робърт Дауни-Джуниър) в „Спайдър-Мен: Завръщане у дома“ и Ник Фюри (Самюел Джаксън) преди това в „Спайдърмен: Далече от дома“.

С малко подробности за сюжета обаче, не е ясно колко голяма роля ще играе Къмбърбач - дали ще бъде водеща или епизодична.

Новината идва малко след изненадващото съобщение, че продължението връща Джейми Фокс в ролята на злодея Електро, герой, който последно изигра през 2014 г. в „Невероятният Спайдърмен 2“, с Андрю Гарфийлд в главната роля.

Участието на Доктор Стрейндж може да помогне да се оправдае завръщането на Електро, като се има предвид, че магьосникът ще изследва алтернативни реалности в предстоящия „Доктор Стрейндж в мултивселената на лудостта“.

„Спайдърмен 3“ трябва да започне снимки в Атланта по-късно този месец, но се очаква Къмбърбач също да започне да снима продължението си на „Доктор Стърейндж“ този месец в Лондон.

Джон Уотс, който режисира „Завръщане у дома“ и миналогодишния „Далече от дома“, ще седне отново в режисьорския стол за третата част.

Очаква се и други познати лица от поредицата, включително Зендая, Мариса Томей, Тони Револори и Джейкъб Баталон, също да се появят в предстоящия филм.

„Спайдърмен 3“ трябва да излезе на 5 ноември 2021 г. /БГНЕС