Бензема: Искам да спечеля трофей с Франция

Нападателят на Реал Мадрид Карим Бензема заяви, че се цели в трофей с Франция, след като бе повикан обратно във временния състав за Евро 2020 след противоречиво, шестгодишно отсъствие от представителния тим.

Бензема ще играе отново за Франция след 2015-а.

Звездата на Кралския клуб, който за последно игра за „петлите“ през 2015 заради това, че бе заподозрян в изнудване, пропусна успеха на Франция на Мондиал 2018 и рейда до финала на Евро 2016 на домашна земя. 33-годишният Бензема сподели за L‘Equipe, че е „горд“ от повиквателната си, която дойде след разговори със селекционера на „петлите“ Дидие Дешан по-рано този месец. „Искам да спечеля трофей с френския тим“, каза той, добавяйки, че се надява да „прибави нещо допълнително“ към действащия световен първенец.

Бензема, който има 27 гола в 81 мача с националната фланелка, бе определен миналата седмица за Най-добър играч на Франция, базиран в чужбина, от Асоциацията на играчите в страната. Той стана реализатор на Реал с 29 попадения през кампанията, минавайки границата от 20 във всички три сезона след напускането на Кристиано Роналдо в посока Ювентус през 2018. Бензема на няколко пъти разкритикува Дешан и Френската футболна федерация за това, че оставаше извън състава, обяснявайки липсата си на Евро 2016 с „расизъм“.

Но той заяви, че тези различия са останали в миналото след разговора със старши треньора. „Казахме си много неща. Неща, които трябваше да кажем от дълго време. Беше добро разяснение, с важни думи. Не идвам във френския тим, за да засенча някого или да взема нечие място…тук съм, за да донеса това, което знам“, завърши нападателят. Франция започва кампанията си на Евро 2020 срещу трикратния шампион Германия на 15 юни в Мюнхен, като се изправя още срещу Унгария и действащия европървенец Португалия в група F. /БГНЕС