Бербатов: Борим се конгресът на 18 март да бъде изборен

"На 18 март е насрочен конгрес и ние всички заедно се борим той да бъде изборен. В дневния ред да има избор на президент и избор на Изпълком, тъй като всички видяхме как последният конгрес беше опорочен накрая и трябваше да има балотаж". Това заяви кандидатът за президентския пост в БФС Димитър Бербатов във видео обръщение в социалните мрежи.

В момента екипа на Бербатов събира декларации от клубовете за превръщането на насрочения на 18 март конгрес в изборен. "Тъй като става свидетел на откровени лъжи в последните дни от родни "специалисти" по повод декларациите, които събират с наша помощ, искам да кажа следното: Тези декларации са абсолютно същите, каквито бяха миналите и на базата на които се състоя конгресът. Съдът ги прие, тоест ако имаше нещо нередно в тези декларации, нямаше да има конгрес. Сега процедурата е същата, декларациите са същите, дори по-опростени, но по-конкретни", обясни Бербатов.

"На 18 март е насрочен конгрес и ние всички заедно се борим той да бъде изборен. В дневния ред да има избор на президент и избор на Изпълком, тъй като всички видяхме как последният конгрес беше опорочен накрая и трябваше да има балотаж. Нещо повече, на тези срещи, които правихме, ви казах, че президентът трябва да има мандатност три мандата, никой не е вечен. Това сме го вкарали също в декларацията. Също така в Изпълкома да няма президенти, дори да бъде намален. Пълномощното, което давате на адвокатската кантора, е само и единствено да ви представлява пред БФС свързано с конгреса и ако се наложи след това пред съда, пак свързано с конгреса, както беше предният път. Това е, нищо повече, не мога да си позволя да ви излъжа, защото заставам с името и репутацията си пред вас. Не е лесно, но ще успеем всички заедно. Работим за по-доброто бъдеще на българския футбол", допълни той. /БГНЕС