Бербатов: Имаме притеснения, че от БФС планират да отменят конгреса

"Учудващо е, че продължава да има натиск срещу клубовете да подпишат контрадекларации. Защо се случва всичко това, при положение че конгресът ще бъде изборен? Да не би от ръководството на БФС да планират да отменят конгреса? Компетентните органи са сезирани за случващото се. Не можем да замълчим от това, което се случва, и да не се опитаме да предпазим клубовете". Това обяви Димитър Бербатов, който днес официално обяви кандидатурата си за президентския пост в БФС на конгреса на централата на 18 март, предаде репортер на БГНЕС.

Димитър Бербатов.

В последните 24 часа десетки клубове официално обявиха, че издигат кандидатурата на Бербатов за президент на БФС, а днес той потвърди, че отново ще се бори за поста. "Както и предния път, тъй като конгресът на 18 март ще бъде изборен, аз официално искам да кажа, че съм кандидат за президент на БФС, заедно с моя екип. Всички видяхте каква подкрепа имаме от клубовете, които са готови да издигнат моята кандидатура, мисля, че минаваме бройката от 50. Това ме задължава аз пак да кажа, че съм кандидат за президент на БФС. По тази логика моля другите кандидати също да излязат и да го заявят открито, за да се знае кои са публично. Би било хубаво настоящият президент да излезе в неплатен отпуск, за да не ползва ресурсите и целия апарат на БФС в предизборната кампания", каза на пресконференция днес Бербатов.

"Очаквам конгресът да бъде още по-добре направен. Очаквам да не спринтирам по стълбите надолу и да се опитвам да прокарвам идеи, които трябва да присъстват още от първата минута на конгреса. Не е моя работа да тичам и да се боря с водещия, да обяснявам какво е правилно и какво не е правилно. Искам делегатите на клубовете да имат право да се изкажат, а не да бъдат заглушавани от водещия. Много въпроси си задавах след предишния конгрес, дали съм направил всичко нужно, за да защитя интереса на клубовете на самия конгрес. Може би не е така. Затова трябва тези правила да се изчистят", допълни Бербатов, който призова медиите да бъдат допуснат в залата по време на конгреса, за разлика от предния път.

"Искрена благодарност към всички клубове, които имат намерение да издигнат мен и екипа ми за президентския пост, това ме задължава. Всеки клуб има право да избере за кого да гласува, не мога да задължавам никого. Клубовете, които ме подкрепят, знаят, че аз не съм им задължен за подкрепата. Аз ще бъда президент на всички клубове, всички допринасят, едни по-малко, други повече, но искаме на тези, които допринасят по-малко, да им помогнем да го правят повече", сподели голмайстор номер 1 в историята на националния отбор.

"Нямам как да не се получи, аз винаги съм бил сигурен. Фокусирам се единствено върху факта, че аз и моят екип ще успеем, защото знам как работим, хората с какъв морален компас са, всеки със своите виждания и идеи. Водя екипа ми с увереност и знам, че накрая ще бъде победители", каза още Бербатов. /БГНЕС