Бербатов: Кавани трябва да отиде в Барселона, ако получи предложение

Димитър Бербатов призова нападателя на Манчестър Юнайтед Единсон Кавани да премине в Барселона, ако получи подобен шанс, за да има повече игрово време. След идването на Кристиано Роналдо на "Олд Трафорд" уругвайският национал получава малко шансове за изява, въпреки добрите си игри през миналата кампания.

"Кавани се представи добре през миналия сезон, но когато някой като Роналдо дойде в клуба, той получава всичкото внимание, той играе във всеки мач, случват се такива неща в света на футбола. Ситуацията не е честна, защото Кавани игра много добре през миналия сезон и си заслужи нов договор, но Роналдо зае мястото му. Не е честно, но така е във футбола", коментира Бербатов пред Betfair. "Ако Кавани получи шанс да си тръгне, ако има оферта от Барселона, тогава разбира се, че ще се замисли, за да има повече игрово време. Ако в Ла Лига ще играе повече, тогава бих го подкрепил и бих му казал да отиде, звучи като добра оферта, добри пари, а и той вече не е на 24 години", допълни Бербатов, който има 56 гола в 149 мача за Манчестър Юнайтед в периода 2008-2012.

От началото на сезона 34-годишният Кавани е изиграл едва осем мача за "червените дяволи", в които е вкара един гол, докато през миналия сезон той реализира 17 попадения в 39 срещи. /БГНЕС