Бербатов: Конгресът ще бъде изборен, сроковете за промяна на дневния ред са изтекли

Конгресът е насрочен за 18 март. Разбрах за прокрадващото се мнение, че няма да бъде изборен, но той е записан като такъв. Сроковете, в които можеше да се промени дневния ред са изтекли. Ако тръгнат да го правят, ще бъде по незаконен начин. Ние стартирахме нашата обиколка из страната, защото сме длъжни да я направим, да се срещнем с всички клубове. Това заяви кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов в Русе, където е заедно с част от екипа си. Те проведоха среща с футболните клубове от региона и Разград, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Димитър Бербатов

"Очакваме всичко и нищо по-различно от миналия път. Преди малко пуснах едно клипче в социалните мрежи, за да обявя, че тръгваме на обиколка и че вчера пак имаше Изпълком, който беше мистериозен и потаен. Нищо не стана ясно. Имаше една точка от дневния ред, най-важната, а именно - организацията на Конгреса. Тя не е била гледана и не са взети никакви решения, а има само месец до провеждането му. Няма комисия, която да организира Конгреса, правилата не са ясни. Времето си тече. Все неща, които будят съмнение, че в БФС се готвят да няма изборен Конгрес. Но вече няма законово основание това да се случи. Ние все пак трябва да сме готови за абсолютно всичко", продължи бившият национал.

"Когато правиш всичко по правилния начин, няма какво да криеш, споделяш плановете и идеите си, тогава се получава. Някой от нещата, които ще кажем на клубовете са същите, които им казахме и преди, тъй като са част от нашата програма. Други пък сме надградили. И идваме най-вече да покажем уважение към тях. Когато си кандидат за президент и не представиш идеите си...някак си не ми се връзват нещата. Длъжен си да го направиш", каза още Бербатов.

Той коментира и последните ходове на ръководството на футболния съюз: "Който е бил на срещите ни с клубовете миналата година, знае, че това, което ние говорихме тогава сега БФС се опитва да го приложи. Като онлайн картотекирането, дигитализация на цялата федерация и т.н. Всичко го има в програмата ни, която я постнахме на нашия сайт, още когато дадох първата пресконференция. Т.е. ние предварително сме ги обявили тези неща, те са взети от нас, за да се симулира дейност, но всъщност са откраднати".

"Трудно е да кажа, кое би било първото нещо, което ще направя, ако спечели изборите. Живот и здраве да влезем във федерацията, да се запознаем с моментното състояние, да видим бюджета какъв ще бъде. Да структурираме така нещата, че да знаем кое изрядно и кое не. Да знаем какви договори са подписвани, кои от тях трябва да се прекратят и т.н. Все неща, които са от компетенцията на моя екип, защото аз не мога да кажа, че знам абсолютно всичко. Има хора, на които се доверява и следвам. Все пак приоритет си остава и винаги е бил детско-юношеския футбол“, коментира Бербо.

На финала той отговори и на въпрос дали би поканил селекционера Ясен Петров и изпълнителния директор Георги Иванов да останат. Двамата вече обявиха, че при смяна на ръководството ще напуснат. "Всеки, който си върши съвестно работата е добре дошъл да остане“, лаконичен бе кандидатът за президентския стол. /БГНЕС