Бербатов: Незабавно провеждане на честен изборен конгрес

"Призоваваме Борислав Михайлов и неговия Изпълком, чийто мандат изтече преди четири месеца, незабавно да си подадат оставките и да свикат изборен конгрес на БФС. Единственият възможен изход от кризата е незабавно провеждане на честен изборен конгрес". Това обяви кандидатът за президентския пост в БФС Димитър Бербатов, след като вчера Софийски градски съд отмени решенията, взети на извънредния конгрес на организацията на 12 октомври миналата година, сред които и избора на Борислав Михайлов за президент на централата.

"На 16 юни 2022 г. Софийски градски съд ОТМЕНИ всички решения на конгреса на БФС от 12 октомври 2021 г., сред които ИЗБОРА НА БОРИСЛАВ МИХАЙЛОВ ЗА ПРЕЗИДЕНТ НА БФС. Според съда БФС не е доказал, че 90 от делегатите отговарят на изискванията на чл. 38 от Устава, поради което допускането и участието им в Конгреса ОПОРОЧАВА взетите решения. И всички те следва да бъдат отменени, тъй като са взети с участието на лица, които не са имали право да гласуват на Конгреса. Докато БФС не спираха да се хвалят с “перфектно организирания” Конгрес, какъвто никой не бил виждал досега, ние говорихме за тежки пороци при подготовката и провеждането на Конгреса. Оказахме се прави", написаха от екипа на Бербатов днес.

"При този изход от делото, още повече - след разкритите нови доказателства за свързаност със световния картел за манипулиране на футболни мачове - след неоспоримата снимка на Михайлов с Дан Тан (която принуди Михайлов да се крие от обществеността в последните две седмици), както и предвид плачевните резултати на националните отбори (които според БФС веднъж са “толкова си можем”, а друг път са “героизъм”), единственият възможен изход от кризата е НЕЗАБАВНО ПРОВЕЖДАНЕ НА ЧЕСТЕН ИЗБОРЕН КОНГРЕС. Обжалването на съдебното решение само ще покаже, че Михайлов и компания не милеят за благото на българския футбол, а за постовете си в БФС. Това ще бъде безсмислено удължаване на агонията им с предизвестен край, което ще бъде пагубно за българския футбол. Призоваваме Борислав Михайлов и неговия Изпълком, чийто МАНДАТ ИЗТЕЧЕ преди четири месеца, незабавно да си подадат оставките и да свикат изборен конгрес на БФС", допълват от екипа на Бербатов.

БФС има право да обжалва решението на СГС в срок от две седмици. /БГНЕС