Бербатов се стяга за конгрес, който според БФС няма да се състои

Битката между Димитър Бербатов и настоящото ръководство на Българския футболен съюз ще продължи и тази сутрин, когато Бербатов и екипът му твърдят, че трябва да се проведе изборен конгрес на футболната централа.

Стилиян Петров (л), Димитър Бербатов (ц) и Мартин Петров (д).

Такъв конгрес бе насрочен за 18 март от 10:30 часа в зала 3 на НДК, но в началото на този месец Изпълнителният комитет на БФС обяви, че отменя конгреса заради съдебните спорове около предишното общо събрание, което се проведе на 12 октомври миналата година. По-рано тази седмица Бербатов заяви, че президентът на БФС Борислав Михайлов и Изпълкомът планират да проведат таен конгрес само с приближените си клубове и поради това са наели зала 3, но от централата категорично отричат това.

Бербатов призова клубовете, които са излъчили делегати за конгреса, да дойдат в НДК в петък, като самият той и екипът му също ще бъдат там. Отделно от това феновете на ЦСКА организират протест срещу настоящото ръководство на БФС в 10:00 часа пред НДК, като призоваха и привържениците на другите клубове в България да ги подкрепят.

Междувременно спортният адвокат Георги Градев, който е част от екипа на Бербатов, намекна, че бившият нападател на Манчестър Юнайтед може да проведе конгрес с клубовете, които го подкрепят, дори и ръководството на БФС да не присъства. "БФС платиха наема за зала 3 на НДК вчера и наеха охрана онзи ден. Днес дори бяха поканени на среща в СДВР за организация на сигурността. Така че конгрес ще има и Димитър Бербатов МОЖЕ да бъде избран за президент на БФС законно. Също така практиката на ВКС е категорична: Бербатов МОЖЕ да стане президент на БФС утре. Клубовете ИМАТ право да организират и проведат конгрес сами, ако БФС откаже", заяви Градев.

Все още не е ясно дали ще има Конгрес на БФС.

По този начин остава напълно неясно какво ще се случи в поредния епизод на битката между Бербатов и Михайлов, като вариантите са три:

1) Изобщо да не се проведе конгрес на БФС;

2) Ръководството на БФС да проведе таен конгрес без участието на клубовете, подкрепящи Бербатов;

3) Бербатов да проведе конгрес с клубовете, които го подкрепят, без участието на ръководството на централата и другите клубове. /БГНЕС