Бербатов ще проведе паралелен конгрес в НДК

Димитър Бербатов и клубовете, които го подкрепят, ще да проведат паралелен конгрес в НДК, след като БФС отмени редовния конгрес, който бе насрочен за днес. Бербатов и неговият екип насочват делегатите към зала 3 на НДК. В сградата се появи и спортният министър Радостин Василев, предаде репортер на БГНЕС.

Димитър Бербатов

Малко преди това Димитър Бербатов, неговият екип и клубовете, които го подкрепят, се опитват да влязат в сградата на НДК, но вратите са заключени. С тях има и фенове на ЦСКА, които подкрепят Бербатов. По-рано тази сутрин в НДК дойде и изпълнителният директор на БФС Борислав Попов, тъй като в зала 3 трябваше да се проведе работна конференция на футболната централа, но след това Попов отмени срещата и си тръгна. Малко преди 10:30 Бербатов и екипът му се насочиха към входа за зала 3, но той бе заключен. Те бяха поканили и нотариус, който малко след 10:30 постанови, че вратата е заключена и конгрес не се провежда. "Аз съм тук да констатирам фактите, дали се провежда конгрес и ще констатирам само това", каза нотариусът, която е била поканена от адвокатите на екипа на Бербатов.

"Не е отключено, не можем да влезем, нотариусът го постанови. Ще видим дали някой от БФС ще се появи, ако не се появи, вие клубовете ще решите какво може да се направи", заяви Бербатов, след което насочи клубовете към друга зала.

"Не знам какво ще се случи, с моя заповед комисия от ММС днес ще удостовери какво се случва в НДК, защото информациите са противоречиви, никой не знае какво се случва. Аз проверих залите, всички зали са празни, ще излезем с доклад", обяви спортният министър Радостин Василев.

"Държавата не знае какво се случва тук. Тъй като това е спортна федерация, лично дойдох да се убедя коя зала е пълна, кои са тук. Зала 3 е празна, много столове са наредени. Аз съм тук просто да удостоверя едни факти, които са от голямо значение. Не мога да взимам страна, аз съм контролиращ орган. Не знам дали има опасност да бъде отнет лиценза на БФС, законът ще каже. Министърът няма право да се меси, не съм длъжен", допълни Василев.

Министър Василев коментира и вчерашния арест на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. "Обществото как ги коментира - по същия начин ги коментирам и аз, с усмивка. Подкрепям действията на полицията". /БГНЕС